BOOK TID TIL EFTERSYN - KLIK HER

HOS OS FÅR DU:

Tilstandsrapport

Energimærke

El-eftersynsrapport

Kun 10.000,-

TILSTANDSRAPPORT - FOR DIN SKYLD

En tilstandsrapport udarbejdes ved køb eller salg af de fleste hushandler i Danmark. Den er nødvendig for, at du som køber kan tegne en ejerskifteforsikring, da alle forsikringsselskaber i dag ønsker denne garanti før indgåelse. Samtidig er det også din garanti for, at du ikke pludselig har investeret i et hus, der har fejl og mangler, og som du selv ender med at skulle hæfte for.

Såfremt du har fået en tilstandsrapport og tegnet en ejerskifteforsikring, er du dækket, hvis det skulle vise sig, at andre skjulte forhold ikke har været på plads. Med andre ord er tilstandsrapporten til for din skyld, og den kan komme til at spare dig for rigtig mange penge.

Den bygningssagkyndige giver hver skade, og de forhold der kan medføre skader, en karakter der svarer til hvor alvorligt forholdet er. 

  • K0: Kosmetiske skader
  • K1: Mindre alvorlige skader
  • K2: Alvorlige skader
  • K3: Kritiske skader
  • UN: Bør undersøges nærmere


Uvildighed er en selvfølge

Når du som køber bestiller en tilstandsrapport hos os, er du sikker på at få en erfaren byggesagkyndig til hjælp. Selve rapporten udarbejdes gennem sammenligning med lignende boligtyper, hvori alder og generel ælde og slid medregnes. Derfor er det vigtigt, at konsulenten har erfaring og derudover er uvildig i sin vurdering. De fleste vælger netop derfor at få egen byggesagkyndige til at foretage tilstandsrapporten for at være sikker på, at alle forhold er afdækkede, og at der ikke kommer ubehagelige overraskelser senere hen.

 

Vi er klar

Hos Boligeftersyn er vi landsdækkende, og alle vores konsulenter gør en dyd ud af at sikre dig og din investering. Tøv ikke med at kontakte os for hjælp og vejledning på telefon 35 36 07 96.

Har du også brug for køberrådgivning, energimærkning af bolig, byggeteknisk rapport eller en el-eftersynsrapport, så klarer vi også dette.

BETAL DIN FAKTURA ONLINE OG SPAR BETALINGSGEBYR


Spar DKK 49,-

ved online betaling

BETAL HER

Hvad er en tilstandsrapport?

Her hos Boligeftersyn udarbejder vi naturligvis tilstandsrapporter. En tilstandsrapport er kort sagt et dokument, hvori standen på en given bolig beskrives ift. andre boliger af samme alder og type. Selvom en tilstandsrapport ikke er lovpligtig, udarbejdes den ved køb eller salg af de fleste hushandler i Danmark. Den er nødvendig sammen med el-eftersyn for, at der kan indhentes tilbud på ejerskifteforsikring hos forsikringsselskab. Samtidig er det også køberens garanti for, at denne ikke pludselig har investeret i et hus, der har fejl og mangler, og som de selv ender med at skulle hæfte for.

Hvad koster en tilstandsrapport?

Såfremt du har fået en tilstandsrapport og en el-eftersynsrapport og tegnet en ejerskifteforsikring, er du dækket, hvis det skulle vise sig, at andre skjulte forhold ikke har været på plads. Med andre ord er tilstandsrapporten til for din skyld, og den kan komme til at spare dig for rigtig mange penge. Prisen på en manglende tilstandsrapport kan blive eksponentielt højere, end hvad det koster at få udarbejdet en rapport. Derfor anbefaler vi, at du prioriterer at få udarbejdet en tilstandsrapport, da konsekvenserne af en manglende rapport kan være uoverskuelige og i værste tilfælde kan have store økonomiske indvirkninger på din og din families økonomi. Hos os er prisen på en tilstandsrapport fra 4.800,-. Vi arbejder i hele landet, og vores mange års erfaring med at hjælpe sælgere gør, at du altid er i sikre hænder. På den måde slipper du for en masse usikkerheder omkring forholdene ved salg af ejendom. Vores store erfaring gør, at vi arbejder effektivt – og derfor kan vi tilbyde tilstandsrapporter til gode priser.

Tilstandsrapporters gyldighed

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en tilstandsrapport har en begrænset gyldighed. En tilstandsrapport er kun gyldig i seks måneder, og hvis den er udarbejdet af en beskikket byggesagkyndig. Vores byggesagkyndige er naturligvis pålidelige, erfarne og kompetente, så derfor kan du altid regne med at få udarbejdet en tilstandsrapport i høj kvalitet, når du vælger os.

Tilstandsrapport af sommerhus

Når der udarbejdes tilstandsrapporter, er der mange forhold, der ændres afhængigt af hustype. Skal du have udarbejdet en tilstandsrapport af et sommerhus, eller fritidshus, klarer vi det hellere end gerne. Når du som sælger bestiller en tilstandsrapport hos os, er du sikker på at få en erfaren byggesagkyndig til hjælp – også når det drejer sig om sommerhuse. Selve rapporten udarbejdes gennem sammenligning med lignende boligtyper, hvori alder og generel ælde og slid medregnes. Derfor er det vigtigt, at konsulenten har erfaring og derudover er uvildig i sin vurdering. De fleste vælger at få udarbejdet tilstandsrapporten for at være sikker på, at alle forhold er afdækkede, og at der ikke kommer ubehagelige overraskelser senere hen. Et sommerhus kræver en grundig udarbejdelse af en tilstandsrapport akkurat som en helårsbolig.

Tilstandsrapport af din ejerlejlighed

Samme uvildige og erfarne behandling kan du naturligvis også regne med at få, hvis du skal have udarbejdet en tilstandsrapport af din ejerlighed. Skal du sælge din ejerlejlighed, er det værd at bemærke, at du skal have en tilstandsrapport, der gælder for hele bygningen – og ikke blot tager udgangspunkt i din lejlighed. Til gengæld så kan en tilstandsrapport også bruges til at få en højere salgspris – det kræver dog ofte, at antallet og omfanget af skaderne er på et minimum. Skader vurderes efter et karaktersystem, som kan være svært at gennemskue. Vores dygtige og erfarne bygningssagkyndige har selvfølgelig helt styr på karaktersystemet, som du kan læse mere om nedenfor.

Hvad er K0, K1, K2, K3 og UN?

Den bygningssagkyndige giver hver skade, og de forhold der kan medføre skader, en karakter der svarer til, hvor alvorligt forholdet er. 

  • K0: Kosmetiske skader
  • K1: Mindre alvorlige skader
  • K2: Alvorlige skader
  • K3: Kritiske skader
  • UN: Bør undersøges nærmere

K0 beskriver altså skader, som blot kan påvirke indtrykket af bygningen, ligesom også K1 kun beskriver skader, der ikke har nogen funktionel indflydelse. K2 dækker over skader, der er så alvorlige, at bygningsdelens funktion vil svigte inden for en overskuelig tid, men ikke vil medføre skader på andre dele. K3 dækker over kritiske skader, hvilket er forskelligt fra K2, idet skaderne risikerer at medføre skade på andre bygningsdele. Slutteligt er der UN, som er forhold, der kræver, at de inspiceres igen og mere dybdegående end ved den visuelle gennemgang. Det er vigtigt at understrege, at karaktersystemet ikke dækker over, hvad de respektive skader koster at udbedre. Således kan en kritisk skade (altså en K3) fx godt være billigere at udbedre end en mindre alvorlig skade (K1). Hvis du gerne vil have endnu bedre styr på terminologien, kan vi også anbefale vores produkt LOGIQ, som indeholder over 25.000 ordforklaringer og uddybninger af termer, som du kan støde på ifm. byggetekniske rapporter. LOGIQ prisfastsætter i øvrigt kritiske og alvorlige skader i tilstandsrapporten, hvilket bidrager til en mere transparent og gennemskuelig ejendomshandel – til glæde for dig.

Hvad er Førsyn?

Et førsyn er en kladde til tilstandsrapporten. Førsyn indeholder de samme oplysninger som tilstandsrapporten, men det giver dig mulighed for at udbedre eventuelle skader, inden den endelige tilstandsrapport udarbejdes. Det giver dig mulighed for at få en pænere tilstandsrapport og dermed gøre din bolig mere attraktiv for køberne.

Tilstandsrapportsregler: Dette skal du have styr på

I Danmark er der nogle helt grundlæggende regler for, hvordan en tilstandsrapport skal udarbejdes, og hvem der må gøre det. Disse er sammenfattet i Huseftersynsordningen, som er en bekendtgørelse, der er lavet i tilknytning til loven om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. Det er som bekendt ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport ifm. boligsalg i Danmark, men som nævnt er det for køber en god idé, da den er nødvendig for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Som sælger er tilstandsrapporten også nødvendig, hvis du vil fraskrive dig det 10-årige ansvar for skjulte fejl og mangler ved bygningen. Dertil kommer, at du skal udlevere rapporten til køber sammen med el-eftersyn og tilbud på ejerskifteforsikring, inden købsaftalen underskrives. Det er sælger, der skal bestille tilstandsrapporten. Selvom reglerne omkring tilstandsrapporter kan være en jungle, skal du endelig ikke fortvivle. For her hos Boligeftersyn kender vi dem naturligvis ud og ind – og vi står altid klar til at hjælpe dig.

Vi er klar

Hos Boligeftersyn er vi som nævnt landsdækkende, og alle vores konsulenter gør en dyd ud af at sikre dig – vi kan nemlig garantere, at alle tilstandsrapporter naturligvis bliver udarbejdet af beskikkede byggesagkyndige. Så tøv ikke med at kontakte os for hjælp og vejledning på telefon 35 36 07 96. Vi tager gerne en uforpligtende snak omkring din situation. Du er også mere end velkommen til at sende os en e-mail på info@boligeftersyn.dk eller via formularen under ”Kontakt” her på siden, hvis du har nogle spørgsmål omkring tilstandsrapporter eller andre af vores ydelser.

Har du også brug for køberrådgivning, energimærkning af bolig, byggeteknisk rapport eller en el-eftersynsrapport, så klarer vi også dette.Tilstandsrapport fra boligeftersyn